Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı

23.08.2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik' kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren Başkanlığımızca belirlenen alanlarda öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliğini içeren "Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı"na ilişkin karar, Yürütme Kurulu'nun 16.03.2016 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

Konuya ilişkin resmi yazı.

Proje formu.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Takvimi

Değişim İlanlarının Duyurulması 08-22 Şubat 2016
Değişim İçin Başvuruların Alınması 23 Şubat-31 Mart 2016
Başvuruların Değerlendirilmesi 01-15 Nisan Nisan 2016
Değerlendirme Sonuçlarının YÖK'e İletilmesi 29 Nisan 2016
Sonuçların İlanı Daha sonra açıklanacaktır

2016-2017 döneminde üniversitemize verilecek değişim kontenjanları YÖK tarafından gönderildikten sonra aşağıdaki tabloda açıklanacaktır:

Gelen Öğrenci Giden Öğrenci Gelen Öğr.Üyesi Üniversite Toplamı

23.08.2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik'in 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmasına ilişkin kriterler incelenmiş olup Yürütme Kurulunun 10.02.2016 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

Yürütme Kurulu Kararı

Ülkeler

Mevlana Değişim Programından Araştırma Görevlileri öğrenci olarak faydalanabilmektedir. Detaylı bilgiye Başvuru Şartları sayfasından ulaşılabilir.

Mevlana Değişim Programı kapsamında 2015-2016 döneminde değişim başvurusu yapılabilecek üniversiteler aşağıda listelenmiştir. Üniversiteler ve anlaşmalı bölümler ile ilgili detaylı bilgiye Partner Üniversiteler sayfasından ulaşılabilir.

Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi (Yeni anlaşma)

Kırgızistan Osh State Universitesi (Yeni anlaşma)

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (Yeni anlaşma)

Arnavutluk Tiran Politeknik Üniversitesi (Yeni anlaşma)

Arnavutluk Tiran Spor Üniversitesi (Yeni anlaşma)

Malezya Teknoloji Üniversitesi-Malezya

Aleksander Moisiu University-Arnavutluk

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi-Sudan

White Nile College for Science and Technology-Sudan

Al Zaiem Al Azhari University-Sudan

The Holy Quran & Taseel of Science University-Sudan

Omdurman Islamic University-Sudan

Al Neelain University-Sudan

Shendi University-Sudan

University of Khartoum-Sudan

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi-Bosna Hersek

Sanaa Üniversitesi-Yemen

Önemli Not1: Ülkede mevcut durumdan dolayı YÖK'e bilgi verilmesi gerektiğinden, Yemen Sanaa Üniversitesi için başvuru yapılmadan önce Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Önemli Not2: Sudan'da bulunan üniversitelerle ana protokol imzalanmış ancak değişim yapılacak bölümler henüz belirlenmemiştir. Arnavutluk Tiran Spor Üniversitesi ile ana protokol imzalanmış ancak değişim yapılacak bölümler henuz belirlenmemiştir. Bu üniversitelere başvuru yapmak isteyenlerin koordinatörlüğümüzle iletişime geçmesi gerekmektedir.